Tilbage til inspiration

Sådan ved du, om tiden er inde til nye døre

Vinteren har meldt sin ankomst, og det er derfor oplagt at undersøge, om husets indgangsparti er klar til den kolde tid. Der er særligt fire områder, du bør være opmærksom på for at vurdere, om du bør overveje en ny hoveddør.

Den mørke vintertid er over os, hvor mange kan opleve træk og kulde i hjemmet. Det er derfor oplagt at undersøge, om husets hoveddør er ordentligt isoleret til den kolde tid, og der er særligt fire områder, du bør være opmærksom på for at vurdere, om døren trænger til en udskiftning.

1. Er din dør slidt?

Flere års slid fra de danske vind- og vejrforhold kan forringe din yderdør. Det er ikke altid nemt at se, om døren er slidt ved første øjekast, men over tid kan hængslerne eller håndtaget løsne sig, døren kan blive skæv eller begynde at binde, og der kan opstå problemer med låsen. I nogle tilfælde giver det mening at reparere døren, men ofte kan det bedst betale sig at investere i en ny yderdør.

Læs også: Kender du udløbsdatoen på dine døre?

2. Fyrer du for gråspurvene?

I den kolde tid spiller yderdøren en vigtig rolle i forhold til at holde kulden ude og varmen inde. En utæt eller dårligt isoleret dør kan nemlig være en stor årsag til, at du oplever træk i hjemmet, eller at din varmeregning stiger unødvendigt. En hoveddør med god isolering kan hjælpe med at få bugt med træk og kulde i hjemmet, og døren vil samtidig bidrage til at nedsætte husets energiforbrug.

En yderdør med god isolering holder kulden ude og kan være med til at nedsætte husets energiforbrug.

3. Bliver du generet af støj udefra?

Trafikstøj og larm fra nabolaget kan være til stor gene i hverdagen og tilmed have en negativ indflydelse på vores velbefindende. Her kan det være oplagt at investere i en hoveddør med gode, lydisolerende egenskaber, som er med til at skabe et mere behageligt indeklima i hjemmet. En hoveddør med lydklassificering har en massiv konstruktion, som er designet til at reducere unødvendig støj udefra.

Designmulighederne er næsten uendelige, når det kommer til yderdøre.

Har du brug for hjælp til at vurdere, om tiden er inde til nye døre, er du altid velkommen til at tage fat i din lokale Swedoor Dørmand. Swedoors Dørmænd er særligt uddannede inden for Swedoors produkter og er således vant til at rådgive forbrugerne om, hvornår det kan betale sig at renovere døren, eller om det er tid til en udskiftning.

Find din lokale dørmand her.

Du kan også søge inspiration i Swedoors brede udvalg af yderdøre her.

Relaterede artikler

Hvilken dør passer til dit hjem?

Bliv inspireret til at vælge den rette dør til dit hjem.

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

Få gode råd til at tjekke, om tiden er inde til nye døre.

Giv din yderdør et sommertjek

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor oplagt at give huset et grundigt sommertjek.

Gå til inspiration