Tilbage til inspiration

Sådan optimerer du energiforbruget i hjemmet

De kølige måneder er over os, og det er derfor et godt tidspunkt at give huset et grundigt tjek for at undgå træk, kulde og ikke mindst dyre varmeregninger. Husets indgangsparti er et oplagt sted at starte, for der er nemlig flere ting, du kan gøre for at få hoveddøren klar til den kolde tid.

Vintermånederne står for døren, og det er derfor en god idé at få tjekket huset efter, inden kulden for alvor rammer. Mange er bevidste om, at man nemt kan komme til at fyre for gråspurvene med et åbent eller utæt vindue, men de fleste tænker ikke over, at en utæt eller dårligt isoleret hoveddør kan være en mindst lige så stor årsag til, at varmeregningen stiger unødvendigt derhjemme. Her kommer tre gode tips til at gøre hoveddøren klar til vinteren.

1. Tjek karm og hængsler

Efter flere års slid fra vind og vejr kan døren være blevet skæv eller begynde at binde, hvilket både kan koste på komforten i hjemmet, men også på varmeregningen. En løsning kan være at justere på hængsler og slibe karmen med sandpapir, så døren lukker ordentligt til. Inden du kaster dig over sådanne projekter, kan det dog være en god idé at rådføre sig med en professionel, og SWEDOORs dørmænd står klar med gode råd og vejledning til at gøre hoveddøren vinterklar.

Giv døren et grundigt tjek, inden vinteren for alvor rammer.

2. Efterisoler din hoveddør

Hvis varmen suser lige igennem, er det også muligt at efterisolere din nuværende dør. Det kan blandt andet gøres ved at installere tætningslister på døren, som holder kulde og træk ude. Du bør dog altid overveje, om det kan betale sig at lave ændringer på en dør af ældre dato, eller om det giver bedre mening at investere i en ny dør med god isoleringsevne.

Læs også: Kender du udløbsdatoen på dine døre?

I nogle tilfælde kan det bedst betale sig med en udskiftning af døren.

3. Overvej en udskiftning

Hvis du skal vælge en ny hoveddør til hjemmet, bør du gå efter en dør med lavest mulige U-værdi. Jo lavere U-værdi, jo bedre isoleret er døren. De fleste moderne døre har en lav U-værdi og er derfor væsentligt bedre isoleret end en ældre dør. Hvis du har en ældre hoveddør i hjemmet, vil der derfor være mange penge at spare ved at skifte til en nyere model, og du får tilmed mulighed for at vælge lige præcis det design og de funktioner, som du ønsker.

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvilken dør der lever op til dine ønsker og behov, kan du rådføre dig med din lokale SWEDOOR Dørmand.

Find din dørmand her.

Relaterede artikler

Hvilken dør passer til dit hjem?

Bliv inspireret til at vælge den rette dør til dit hjem.

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

Få gode råd til at tjekke, om tiden er inde til nye døre.

Reducer støj med den rette dørløsning

Undgå støj i hjemmet med massive døre.

Gå til inspiration