Tilbage til inspiration

Hvilken dør passer til dit hjem?

Dørens rolle i hjemmet har udvidet sig. Fra kun at adskille to rum kan den nu gå ind og tage flere praktiske og æstetiske roller. Vi guider dig til at vælge den rette dør ud fra dine behov i hjemmet.

Engang var dørens vigtigste funktion i hjemmet at forbinde rummene. Den tid er slut, for nu stiller vi langt flere krav til vores løsninger i indretningen, og det gælder også dørene. Flere og flere danskere er blevet mere bevidste om deres dørvalg, der både skal opfylde æstetiske og praktiske behov, men også skabe bedre komfort i form af mere plads og lys.

Men hvilken døre passer bedst til dit hjem? Det kan være svært at træffe en beslutning ud fra et utal af muligheder, og derfor guider vi dig godt på vej ved at fremhæve tre af de helt store tendenser inden for døre til den skandinaviske boligstil.

Få mere dagslys med glasdøre

Én af de helt store tendenser i øjeblikket – både hvad angår renovering og nybyg – er glasdøre, som bidrager til et stilrent og minimalistisk udtryk, der lader lyset strømme ind og skaber en langt større rumfornemmelse i boligen. Hvis man ikke må se ind i rummene, kan man med fordel vælge frosted glas, så lyset stadig slipper ind.

Glasdøre giver lys og lethed til boligindretningen.

Døre med flere funktioner

Funktionsdøre er især det oplagte valg, når det kommer til at få det meste ud af boligens størrelse. Enten som indbygget tavle, der indbyder til kreative kunstværker eller som en skydedør, der på ganske diskret vis forsvinder ind i væggen og optager dermed minimal gulvplads. Hvis du bor på få kvadratmeter, kan du vælge at integrere noget så simpelt som et spejl i døren og frigive ekstra vægplads, der skaber mere luft i rummene eller afviger pladsen til andre møbler.

Lad døren udgøre en praktisk funktion i form af tavle som i stuen her.

Bryd de hvide linjer med farvede døre

Døren kan bruges til at skabe forskellige effektfulde virkninger i hjemmet. Du kan fx vælge at udskifte én af husets hvide døre med en farverig model, der på elegant vis bryder med de rene linjer i hjemmet og skaber ekstra kontrast i indretningen. En dør i en iøjnefaldende farve kan give boligindretningen kant, og det kan derfor være en god løsning, hvis du er ude efter at personliggøre dit hjem.

Bryd enkeltheden med en dør i en stærk farve og skab flotte kontraster i hjemmet.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Hvis du mangler hjælp og sparring til at finde den helt rette dør til dit hjem, kan du kontakte Din Dørmand i dit lokalområde. Håndværkeren er uddannet i SWEDOORs produkter og kan komme med gode råd og tips til at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i hjemmet med spændende dørløsninger.

Bliv inspireret til at vælge den helt rette dør med SWEDOORs app, hvor du kan teste forskellige løsninger i dit hjem. Læs mere her: https://www.swedoor.dk/inspiration-da/find-din-nye-dør-med-smart-app-da

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Giv din yderdør et sommertjek

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor oplagt at give huset et grundigt sommertjek.

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

Få gode råd til at tjekke, om tiden er inde til nye døre.

Reducer støj med den rette dørløsning

Undgå støj i hjemmet med massive døre.

Gå til inspiration